AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje "još žešću kampanju protiv Vlade i predsednika Srbije", jer je u to ulagan veliki novac u prethodnom periodu, a do sada nije urodilo plodom.

Upitan da prokomentariše to što će šefovi diplomatija evropskih zemalja prvi put raspavljati o uticaju ruskih medija i da li je neko konsultovao Srbiju u vezi sa tom temom, Vučić je rekao da se nada da će neko i Srbiju da pita za to.

- Pošto ovde imate medije američke, evropske i ruske, sve druge i nadam se da će neko da pita Srbiju za mišljenje, osim što će svi preko naših leđa gledati da rešavaju svoje probleme - rekao je Vučić.

- Očekujem još žešću kampanju protiv Vlade i predsednika Srbije, jer to je ono u šta se ulagao veliki novac u prethodnom periodu, a do sada nije urodilo plodom. Ne mislim primarno od evropskih zemalja, ali su različite organizacije i intituti uglavnom podržavali medisjku politiku koja nije imala veze sa objektivnošću - rekao je predsednik.

On je kritikovao što pojedini mediji neretko vole da obmanjuju javnost i govore da je reč o nečemu što je objektvno, a nije, rade za nečiji novac i po nečijem projektnom zadatku, sa političkim ciljem. - To je sve u redu, zakonito kod nas, to je dobrodošlo da nam suficit bude veći, da se više troši u našim šoping centrima... Samo nemojte da varate da to radite zato što ste skloni objektivnom informisanju, za razliku od neobjektivnog... Očekujem da nas neko nešto pita, šta vi u Srbiji mislite, a ne da misle da nam je potreban tutor i da oni bolje vide i razumeju nego što Srbija vidi i razume - zaključio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

'