AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić je stožer borbe protiv kriminala u Srbiji, rekla je za PINK Aleksandra Tomić, zamenica predsednika Odbora za privredu.

Srđan Lalić svedočio je na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i priznao da su pričali i planirali ubistvo predsedika Srbije Aleksandra Vučića.

Tomić je rekla da je ova od potvrda kriminalnog klana pokazatelj da sve pretnje treba shvatiti ozbiljno.

Podsetiću vas da smo još pre godinu dana pričali koliko je važno da država uvek reaguje na svaku pretnju, posebno kada je u pitanju pretnja ubistvom. U parlamentu imamo situaciju da i pojedini opozicioni predstavnici direktno brane Belivuka i naslađuju se ovim pretnjama – rekla je Tomić.

Kako kaže, pokazalo se da sve te pretnje nisu bezazlene i da ih treba shvatiti ozbiljno, jer, dodaje, napad na predsednika i ugrožavanje njegovog života jesu zapravo napad na Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni su planirali da organizuju i različite vidove protesta, nereda i napade koji će biti kao bombaški napadi i incidenti koji bi trebali da zaplaše građane i da ih uvedu u nove krize, a da ne pričamo o rešavanju određenih političkih problema koje naša zemlja ima i to koliko bi Srbija oslabila na tom putu – rekla je Tomić.

Ognjen Karanović, predsednik Centra za društvenu stabilnost, rekao je da sada možemo da vidimo kako oni koji su ismejavali ranije navode i iskaze o mogućem atentatu, sada se ne oglašavaju.

Juče su ih neki podsetili, upitali su ih da li žele da budu toliko pristojni i odgovorni da upute izvinjenje građanima i predsedniku Vučiću, kao i njegovoj porodici. Nisu oni nameravali samo da izvrše atentat na predsednika Srbije. Oni su rekli da je cilj bio potpuna promena sistema i ustavnog poretka, dakle, rušenje države – rekao je Karanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, to je jedna izuzetno kompleksna priča koja ima međunarodne razmere.

Oni su takvu jednu monstruoznu situaciju zloupotrebili u najjeftinije političke poene. Međutim, šta god vi mislili o predsedniku Vučiću, valjda vam je bitno da se štite institucije – rekao je Karanović.

On je rekao da oni danas nemaju osnovne pristojnosti da kažu Srbijo izvini.

Autor: