AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram nalogu "avucic" segment iz emisiji Hit Tvit koja je u nedeljeju, 6. novembra emitovana na TV Pink da je opstanak našeg naroda na KiM za njega važna stvar.

"Mislim da je veoma važno da ljudi znaju kroz šta smo prošli u prethodnim decenijama i prethodnih nekoliko meseci. Srbija je 1999. godine izgubila faktički suverenitet na Kosovu i Metohiji, a 2004. se desio progrom, a 2008. godine Kosovo proglašava nezavisnost. Tada ide i pogrešna presuda Međunarodnog suda pravde, na pogrešno pitanje koje smo postavili, ali jednako loše ide i naša odluka da zamolimo Ujedinjene nacije da se razgovori premeste u Evropsku uniju", podsetio je predsednik Vučić i dodao:


"Mi onda krećemo u teške pregovore, tamo 2012. i 2013. godine, izlazimo negde na kraj sa Briselskim sporazumom. Tim sporazumom vi kupujete mir, deset godina smo kupili mira. Za nas je veoma važno da sačuvamo mir i stabilnost, daćemo sve od sebe. Umirujem naše ljude, naš narod. Učiniću sve da pomognemo našem narodu i da ga zaštitmo od onih koji ga pobiju. Za nekoga je opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji sitnica, za mene nije. Za mene je to važna stvar".

Autor: