AKTUELNO

Novinarka Olivera Miletović ističe da je rat u Ukrajini, ustvari rat između Amerike i Rusije, koji se rešava između njih, a ista stvar je i sa slučajem KiM. Ona kaže da EU više nije politički subjektivna, već će se, kaže ona, za sve pitati Amerikanci.

- Čitav projekat ide u pravcu da će Euleks i Kfor preuzeti 4 opštine, tu kontrolu institucija. Priča o tablicama će se prolongirati. Što se tiče ZSO, mislim da će početi pregovori - rekla je Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi imamo iskustvo, dugo, kada su pregovori u pitanju, i mislim da se na iskustvo uvek treba pozvati, i odatle izvući zaključke, dodala je Miletović.

- Ovo je težak trenutak za nas jer moramo da balansiramo između velikih sila - priča ona.

Direktor "Borbe" Andrija Jorgić kaže da kriza na KiM traje decenijama, a da je najbitnija poruka koju su Srbi sa KiM poslali u nedelju, a to je da smo kao narod jedinstveni.

Foto: TV Pink Printscreen

- Izašli smo iz institucija, i to pozdravljamo. Vučić je predlagao da ne izlaze, da sačekaju, ali kada su se odlučili na taj korak, treba da im damo najveću podršku. Ono što očekujem je to da se ovi policajci, koji su skinuli uniformu koju su složili, da će brzo da ih ponovo obuku, uz Zajednicu srpskih opština - rekao je Jorgić.

Autor: