AKTUELNO

Pre dva dana su predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije, nakon sastanka u Zvečanu, doneli odluku da zbog poslednjih poteza Prištine i terora Aljbina Kurtija napuštaju sve političke institucije – skupštinu i vladu privremene uprave u Prištini, kao i četiri opštine na severu KiM i pravosudne organe, policiju i administraciju.

Podsetimo, juče je u Severnom delu Kosovske Mitrovice u podne održan veliki narodni skup kod Spomenika knezu Lazaru.

Urednik portala "Kosovo online" Miloš Garić kaže da su Srbi juče pred celim svetom imali mnogo razloga da pokažu da su narod koji je dostojanstven, ponosan i koji, pre svega, brani svoju slobodu. Dokazali su da imaju pravo na život, da nema straha od Kurtija, terora, njegove policije, ma koliko, kako kaže, ona bila ljuta i bahata.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbi ne žele da postanu roblje Aljbina Kurtija, da nose taj jaram koji je planirao da im stavi. Priča o Kosovu nije laka priča, i ne podrazumeva da ustanete ujutru, da popijete kafu, gledate kroz prozor i vidite ptičice. Na Kosovu se kroz prozor vidi zastava, koja čuva Srbe.

Poruka jučerašnjeg skupa je takva da dalje ne možemo da trpimo plan koji je na Zapadu napravljen, kaže on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbi shvataju da su izigrani i prevareni briselskim sporazumom. Svemu tome mora da dođe kraj - navodi Garić.

Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ističe da je u pitanju iznuđen potez.

- Stvara se institicuoni vakum. Srbi su pokazali da su nesalomivi i složni - dodaje Miletić, navodeći da nijedan čovek sada ne može da se kupi na KiM.

Ovo je, kako kaže Miletić svojevrsna najava rata na KiM, na nivou naroda.

- Nađite mi jednog koji je izdao srpske interese dole? Ja nisam čuo ni našao nijednog - dodao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: