AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, gostujući u emisji Hit Tvit na TV Pink, osvrnuo na dron koji je uočen u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška i rekao da nije u pitanju vojni dron NATO-a.

Vučić je rekao da neki ljudi misle da je to igra, ali da to nikako nije slučaj.

– Tu nema igre. Tu su desetine protokola. Migovi u mirnodobsko vreme služe za policijsko čuvanje neba. Mi smo mala zemlja i mala vojska, ali smo desetostruko snažniji nego što smo bili. Mi imamo 14 Migova 21, a imali smo jedan kada sam bio ministar odbrane. – rekao je predsednik.

– Mi imamo ponudu da sve što proizvedemo u narednih 20 godina obema zaraženim stranama, a ne prodajemo ni Rusima ni Ukrajincima.

Podsetimo, jedinice Vojske Srbije, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška.

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

Autor: