AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je večeras gostujući u emisiji Hit Tvit na TV Pink na razna prethodna kršenja međunarodnog prava od strane Prištine i na primere represije Kurtijevog režima, te istakao da je uvek Srbe molio da ne napuštaju prištinske institucije.

- Bar 20 puta sam ih sprečavao u tome. Onda je došao jun mesec i prvi incidenti i barkide. Noć je bila teška. Te noći, krajem juna, je moglo da dođe do nezapamćenog krvoprolića. Albanci su ga planirali upadom na sever, a Srbi nisu hteli da se povuku, već da se suprostave. Primao sam informacije u stvarnom vremenu i možete da mislite u kakvom smo stanju bili - rekao je VUčić i dodao:

Molili smo i slali poruke mađarskom komandantu KFOR-a da on uđe na sever i razgovara sa Srbima, da Albanci ne uđu. Albanci su čekali da uđu, kako bi NATO intervenisao protiv Srba. Tada su ispunjeni svi naši zahtevi, a komandant KFOR-a je išao ujutru. Molio sam Srbe da povuku barikade (iako su svi zahtevi bili ispunjeni), ali oni su siti bili svega. Posle 11 sati mojih teških razgovora oni su rekli da će to uraditi samo zato što ja to molim. Oni su sklonili barikade

Autor: