AKTUELNO

Srpski policajci koji su u okviru tzv. kosovskih "institucija" radili na administrativnom prelazu Jarinje predali su malopre uniforme i izašli iz službe.

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa Jarinja, 70 srpskih službenika stiglo je oko 16 časova na administrativni prelaz Jarinje zajedno, a zatim su predali uniforme i ostavke.

Istovremeno to su uradili svi pogranični službenici i policajci, a među onima koji su dali ostavke na dužnost bilo je i predstavnika bošnjačke nacionalne manjine.

Foto: Tanjug/IVAN RADULOVIC

Ovaj potez usledio je nakon istog čina koji su nešto ranije danas napravili i policajci iz svih policijskih jedinica na severu Kosova i Metohije, koji su takođe izašli iz tzv. kosovskih "institucija".

Lider Srpske liste Goran Rakić poručio je danas sa velikog narodnog skupa u Severnoj Mitrovici da Srbi ostavkama brane Briselski sporazum i međunarodno pravo. Naveo je da su Kurti i Vjosa Osmani desetinu piuta ponovili da za njih ne postoji Briselski sporazum i da neće biti ZSO čime su, kako je naveo, praktično poništili Briselske sporazume i "pljunuli u lice" EU, koja je bila garant da Srbi neće biti prevareni.

Autor: