AKTUELNO

Poručio je da je Kosovka Mitrovica grad heroja, otpora, grad mladih, ponosnih i obrazovanih ljudi.

Mnogo puta su pokušali da nas slome, ali nisu uspeli, pa neće ni sada, poručio je dojučerašnji gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Milan Radojević, obraćajući se na skupu u tom gradu.

– Hvala vam što ste ovde, što šaljemo jasnu poruku mira, da smo svoji na svome i da se ne stidmo ko smo i šta smo – poručio je Radojević, koji je jutros, sa ostalim gradonačelnicima sa severa KiM, i zvanično pondeo ostavku na tu funkciju.

Poručio je da je Kosovka Mitrovica grad heroja, otpora, grad mladih, ponosnih i obrazovanih ljudi.

– Mnogo puta su pokušali da nas slome, 1999, 2004, 2008, septembra prošle godine… Pa, nisu uspeli. Neće ni sada, nastavićemo da se borimo – poručio je Radojević. Istakao je i da su Srbi sa KiM devet godina davali šansu Briselskom procesu, razgovoru, pružali ruku pomirenja i dijaloga.

– Molili smo sve, samo da nađemo bilo kakvog sagovornika u Prištini, koji bi nas čuo, naše probleme i prihvatio kao ravnopravne, jer smo ovde svoji na svome. Nismo uspeli. Jutros smo podneli zvanične ostavke, ali naša borba nije prestala. Nastavlja se u drugom obliku. Nema predaje, nastavljamo dalje – poručio je Radojević.

Autor: