AKTUELNO

Povodom novonastale situacija na Kosovu i Metohiji koju je izazvao Aljbin Kurti jednostranim ukidanjem Briselskog sporazuma, oglasila se Srpska lista.

"Braćo i sestre, okupimo se sutra svi na sveopštem narodnom skupu u Кosovskoj Mitrovici u 12 časova ispred spomenika Caru Lazaru, odakle ćemo jedinstveno i složno poručiti Evropi i svetu da je naša jedina država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić! Pokažimo koliko volimo Srbiju. Zastave na prozore", poručuje Srpska lista.

Podsetimo, ranije danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da "ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti".

I premijerka Ana Brnabić navela je danas da su predstavnici Srba sa Кosova i Metohije odlukom da suspenduju učešće u privremenim institucijama samouprave u Prištini jednostavno samo stali u odbranu međunarodnog javnog prava i Briselskog sporazuma.

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, podsetimo, saopštili su prethodno da su zbog terora premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prinuđeni da se povuku iz svih prištinskih institucija i da suspenduju učešće u policiji i pravosuđu.

Odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko preregistracije tablica i dok ne formira ZSO.

Kurti je u međuvremenu smenio i direktora police za sever Nenada Đurića.

Svi komandiri stanica i policijski rukovodioci sa Severa skinuli su danas svoje uniforme i vratili ih nakon završenog sastanka političkih i institucionalnih predstavnika Srba.

Autor: