AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa NJegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem i Sinodom Srpske Pravoslavne Crkve.

- Sa NJegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podelio sam zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava naš narod na KiM i srpska država. Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese - napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanku su prisustvovali članovi Sinoda - mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije te episkopi bački Irinej, zvorničko-tuzlanski Fotije i sremski Vasilije, te ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

Iz kabineta predsednika Srbije ranije je saopšteno da će Vučić patrijarha i Sinod SPC upoznati sa najnovijom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Prethodno se Vučić sastao i sa ambasadorima Kine i Ruske Federacije u Srbiji - Čen Bo i Aleksandrom Bocan - Harčenkom, koje je obavestio o ispunjavanju obaveza dogovorenih Briselskim dijalogom naglašavajući da je Beograd učinio sve, dok Priština nije i odbija da ispuni preuzete obaveze.

Vučić je pre toga izvestio i članove vlade o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Autor: