AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo kako bi je obavestio o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i poziciji u kojoj se naša zemlja nalazi.

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan.

„Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnosti“, rekla je ambasadorka Bo dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki Narodne Republike Kine na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Autor: