AKTUELNO

Danas je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, održao sastanak sa predstavnicima domaćih preduzeća.

Vesić je sa privrednicima razgovarao o planovima ministarstva u narednom periodu, i saslušao probleme predstavnika preduzeća sa kojima se suočavaju.Na ovaj način je, kako kaže želeo da pokaže da će ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti njihov servis i da će biti uključeni u sve zakonske izmene, kao i da će zajedno sa njima i Privrednom komorom Srbije rešavati probleme privrednika.

Foto: Foto: Peđa Mitić

“Danas sam se sastao ovde u Privrednoj komori Srbije sa preko četrdeset privrednika iz građevinskih firmi. Inicirao sam sastanak kako bi im predstavili buduće planove ministarstva, a oni nama predočili izazove sa kojima se suočavaju.Oni su ti koji zapošljavaju građane, od njih zavisi bruto domaći proizvod.Svaki dinar uložen u građevinarstvo se multiplikuje puta tri u bruto domaćem proizvodu, zato su oni prvi sa kojima razgovaram.U planu su razgovori i sa drugim kompanijama u ovom resoru jer želim da pokažem da smo otvoreni za svaki njihov predlog i da u ministarstvu mogu da imaju sagovornika i da možemo zajedno da rešavamo probleme, jer nam je interes svima isti.Na kraju želim da zahvalim Privrednoj komori Srbije koja je bila domaćin ovog sastanka”, rekao je Vesić.

Foto: Foto: Peđa Mitić

Na sastanku je bilo i reči i o izmenama i dopuni Zakona o planiranju i izgradnji, koji je kako Vesić kaže u trenutku donošenja bio dobar, ali da kao i svaki zakon posle dugo vremena treba da se menja i prilagodi aktuelnim životnim dešavanjima.

Vesić je najavio da će se zalagati za ukidanje naknade za konverziju zemljišta, kao i za bolju zaštitu domaćih kompanija, koje zajednički sa stranim kompanijama učestvuju u postupku izgradnje

#Goran Vesić