AKTUELNO

Pratite uživo na TV Pink i Pink.rs!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metodiju petar petković obratio se građanima iz Vlade Republike Srbije i istakao da je Nenad Đurić smenjen samo zato što je stao na stranu srpskog naroda.

- Zbog svega ovoga, očekuje se reakcija Srbije, zbnog brutalnog kršenja Međunarodnog prava i briselskog sporazuma. Ovakvo ponašanje Aljbina Kurtija je kap u prepunoj čaši. Kurti je gazio usred Berlina Briselski sporazum i time je ponizio EU, ali i srpski narod na KiM. Možda Zapad nije čuo šta je govorio Aljbin Kurti, kao i do sada. On bi sada da iz Berlina postavlja i smenjuje srpske policajce, komadire, direktore... kršeći najdirektnije tačku 9. briselskog sporazuma - rekao je Petković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, predsednik Srbije je sinoć od 22 i 30, pa sve do 5 sati i 20 minuta, na više lokacija, i više ljudi sa Severa Kosova i Metohije.

- Oni su spremni da brane svoja prava. Vučić im je rekao da ih razume, ali im je ukazao na posledice, ukoliko dođe do razgradnje Briselskog poretka. Narod je rekao da razume predsednika, ali je sa druge strane jasno rekao predsedniku da ne želi da nijedan SRbin napušta vekovno ognjište, da ne žele da stavljaju svoju decu i supruge na traktore i kamione, i da kreću put centralne Srbije, kako je bilo u Oluji. Naš narod je poručio da se bori da odbrani svoje pravo da opstane na KiM - dodao je Petković.

Na kraju će Srbija da pobedi, jer na čelu imamo Vučića, koji se bori za svoj narod i kog nikada neće ostaviti na cedilu, podvukao je Petković.

- To se videlo sinoć u razgovorima naroda i Vučića. Kurti je smenio Đurića jer je stao u odbranu, jer srpski narod na Severu Kosova i Metohije ima svoje legalne tablice. Oni ne žele tablice koje im nameće Kurti - dodao je Petković.

Odgovarakući na navode da će Srbi izaći iz prištinskih institucija, Petković navodi da je zakazan sastanak svih predstavnika, i doneće se odluka, o čemu će i kancelarija za KiM biti obaveštena.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi nikada nećemo odustati od svog naroda. Sve će se videti u nedelju i u danima koji su ispred nas. Videće se da li na severu treba da viori naš ili njihov barjak. Svima je jasno da su svi uz svoju državu Srbiju, Vučića... jer i naši policajci, ali i predstavnici, kao i narod znaju da je njihova jedina država, država Srbija - napominje Petković.

Petković kaže da Kurti ponižava i Nemačku i EU, usred Berlina, govoreći da ga ne zanima ZSO.

- Zašto nema odgovora? Siti smo licemerja, i takozvane naivnosti koja dolazi sa Zapada. Mi ćemo braniti naše pravo da se čuje istina. Borićemo se za mir, šta je Vučič više puta napominjao. Saterali su nas u ćošak, ne dajući šansu da odgovorimo - priča Petković.

Foto: TV Pink Printscreen

Očekuju se uključenja sa Severa pokrajine, relevantni sagovornici i pravovremene informacije.

Podsetimo, sutra u 10 sati biće održana sednica Vlade, na kojoj će predsednik Aleksandar Vučić podneti ministrima izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa KiM, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija ogorčeni poslednjim potezima Aljbina Kurtija.

Celu noć trajali su razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije, a jedan od zaključaka posle sastanaka je da će narednih 72 sata biti najteži u poslednjih 10 godina kada je reč o Kosovu i Metohiji.

- Uživo i telefonom, razgovori su trajali jutros do 5:30. Srbi su ogorčeni. Poslednja kap koja je prelila čašu je smena regionalnog direktora Severne Mitrovice Nenada Đurića, za šta Aljbin Kurti nema nikakve ingerencije. On ne može da smenjuje – rekao je izvor Blica upoznat sa detaljima razgovora.

Autor: