AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je pre nešto više od sat i po Policijski inspektorat tzv. Kosova doneo odluku da suspenduje regionalnog direktora policije Severne Mitrovice Nenada Đurića. Kako je naveo, Aljbin Kurti je doneo odluku da razreši direktora direktorata severa samo zbog toga što je stao u odbranu srpskog naroda na severu KiM.

"Razlog zbog čega su smenili Đurića je taj što je juče stao u odbranu i zaštitu svojih kolega Srba i starešina koji su doneli odluku sa gradonačelnicima sa severa i Srpskom listom da ne izdaju nikakve pisane ukore vozačima vozila sa KM registarskim tablicama. Nema ničeg prirodnijeg od te odluke Đurića jer upravo ono što je on rekao na konferenciji za novinare je ono što je prava istina a on je time želeo da sačuva nadležnosti svog regionalnog direktotrata ali s druge strane da sačuva poredak briselskog sporazuma, posebno kada je reč o policiji. Nenadu Đuricu se pored toga stavlja na teret i krivično delo sabotaže", rekao je Petković.

On je upitao šta je tu pogrešno, jer neće nijedan srpski policajac da učestvuje u nasilnim aktima Aljbina Kurtija.

"Ideja Kurtija je da ovom odlukom pogazi sve što smo se dogvorili u Briselu. To smo preneli Miroslavu Lajčaku. Rekao sam da smo na početku razgradnje Briselskog sporazuma. Ovim što je uradio Kurti je pogaženo sve dogvoreno u Briselu. Nema Kurti pravo da smenjuje direktora jer ga bira srpski narod na KiM, predlažu ga četiri gradonačelnika sa severa KiM", rekao je Petković na konferenciji za medije.

Autor: