AKTUELNO

Lepo vreme ide na ruku srpskim putarima za završetak započetih radova na brojnim deonicama širom naše zemlje.

Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, rekao je za Pink da imaju dosta gradilišta, i da je najkompleksnija, deonica od 3 km od Čačka do Požege, koja ima dva tunela, "Laz" i "Munjino brdo".

On je rekao da je izlazak iz tunela "Laz" jedna od težih deonica.

- Teška je zato što se prolazi kroz kanjon, ima 12 mostova koje treba uraditi, tri nadvožnjaka i tri potporna zida. Tu ima dosta posla i sve mora da se završi na vreme - rekao je Drobnjak.

On je dodao i to da je deonica auto-puta Preljina-Pakovraće duga 11,6 kilometara završena.

- Spasili smo grad Čačak od gužve. U vreme kada deonica puta nije bila urađena čekalo se da se prođe kroz obilaznicu oko Čačka 45 minuta i više, sada se to prođe za 6, 7 minuta - kaže Drobnjak.

Kako je rekao, ostao je da se uradi i deo puta od Surčina do blokova.

- To je nepunih 8 kilometara i tu ima šest traka. To ćemo da uradimo do kraja godine, samo da nas posluži vreme, da ne bude kiše i snega - kaže direktor.

To će, kako je rekao, značiti mnogo za taj deo blokova 45, 64, 63 i svakako će smanjiti gužve na auto putu koji prolazi kroz Beograd.

Drobnjak je naveo da pored radova na deonici puta od Pakovraća ka Požegi, treba da se uradi deonica Kuzma - Rača, Iverak kod Valjeva koji će biti veza sa Milošem Velikim.

On je rekao da će ti radovi biti završeni do juna, jula naredne godine i najavio skori završetak obilaznice oko Beograda.

- Ono što je najvažnije, obilaznicu oko Beograda gledamo da završimo ne vezano kakvo će da bude vreme do kraja maja, a gledaćemo da je završimo i ranije ukoliko to vremenske prilike dozvole - rekao je Drobnjak.

#Obilaznica

#Putevi Srbije

#Zoran Drobnjak