AKTUELNO

Srpska napredna stranka obeležila je svoju slavu, Svetu Petku, sečenjem slavskog kolača u sedištu stranke na Novom Beogradu.

Foto: Tanjug

Domaćin slave, potpredsednik SNS-a Marko Đurić poručio je da je Srbija zemlja slobodnih ljudi, koja sama vodi svoju unutrašnju i spoljnu poltiku i sama odlučuje, preko svojih izabranih predstavnika, sa kim će i koliko da sarađuje

Foto: Tanjug

Slavsku sveću upalio je Đurić, a obeležavanju su prisustvovali predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i stranački prvaci Marija Obradović, Miloš Vučević, Milenko Jovanov, Darko Glišić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Goran Knežević, Jorgovanka Tabaković, Bratislav Gašić, Goran Vesić.

Foto: Tanjug

Gosti slave su bili premijerka Srbije Ana Brnabić, te koalicioni partneri lideri SPS-a Ivica Dačić, PS-a Aleksandar Vulin, i SNP-a Nenad Popović...

U obraćanju prisutnima Đurić je rekao da 700. 000 članova SNS ima razloga da bude ponosno na ono što je učinjeno i što mogu da kažu da je SNS pokrenula točak istorije unapred.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, ekonomija Srbije koja je prethodnih godina bila povučena u ambis i "krala budućnost" naše dece sada je iz tog ambisa vraćena zahvaljujući mudroj politici predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Đurić je naveo da je Srbija iz pada BDP prešla u njegov rast, da se otvaraju fabrike i nova radana mesta, da se gradi u svim krajevima zemlje i da sada možemo da kažemo da će životni standard, plate, penzije građana rasti i Srbija biti prosperitetna.

On je istakao da je predsednik Vučić radio na popravljanju odnosa u regionu i u tom smilsu nagalsio i da danas u Srbiji Srbi i Bošnjaci složno rade na tome da se Srbija uspravi u političkom i ekonomskom smislu.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, SNS je puno vremena uložila u jačanje obrazovnog sistema i ukazao na inicijativu predsednika SNS o dualnom obrazovanju "koja donosi novi mentalitet i spremnost da se borimo za budućnost".

Đurić, koji je i direktor Kancelarije za KiM je zahvalio Srbima na KiM i naprednjacima koji su, kaže, podneli najveći teret i uradili mnogo na očuvanju nacionalnih interesa.

#SNS

#Slava

'