AKTUELNO

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL) prisustvovao je pre pet godina postavljanju spomenika ruskom ambsadoru Vitaliju Čurkinu u Istočnom Novom Sarajevu, u čijoj organizaciji i konkretnoj izradi spomen obeležja je učestovala Srpska liga i njen predsednik lično.

Delegaciju Srpske lige predstavljali su predsednik stranke Aleksandar Đuđrev i generalni sekretar Goran Milenković.

- U ime Srpske lige (SL) zahvaljujemo se Ruskoj Federaciji, predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu i pokojnom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Ivanoviču Čurkinu za sve što su učinili za Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji, jer da nije bilo ruskog veta tokom pokušaja izglasavanja deklaracije o Srebrenici 2015. godine, celokupan srpski narod bio bi žigosan kao gendocidan – izjavio je tada Aleksandar Đurđev.

Foto: privatna arhiva

Đurđev je tada istakao da je ovo istorijski događaj za srpski i ruski narod, kao i da je podizanje spomenika čin večne zahvalnosti koji će još više učvrstiti naše prijateljske odnose s Rusijom, jer svaki Srbin mora da razume veličinu lika i dela Vitalija Čurkina i da bude ponosan na činjenicu da nam je i ovaj put, kada nam je bilo najteže, pomogao ruski narod i bratska Rusija.

Foto: privatna arhiva

Autor: