AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas prvu potpredsednicu Narodne skupštine Republike Koreje Kim Jongđu, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je rekao da je naša zemlja posvećena razvoju prijateljskih odnosa sa Republikom Korejom, te da je uveren da postoje velike mogućnosti za dalje jačanje ekonomske saradnje i dolazak novih korejskih investicija u Srbiju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prva potpredsednica korejske Skupštine je naglasila da bi korejski investitori posebno bili zainteresovani za oblasti automobilske industrije i informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić je takođe istakao da je Republika Koreja uzor kao zemlja koja je sprovela neophodne reforme koje su preokrenule tok razvoja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić je, još jednom, izrazio saučešće povodom tragedije u seulskoj četvrti Itevon, uputivši porodicama nastradalih izraze dubokog saosećanja, a povređenima želje za što skoriji oporavak.

Prva potpredsednica Jongđu je izrazila nadu da će u budućnosti biti učestalija razmena poseta na visokom nivou, a predsednik Vučić je uputio poziv državnom vrhu Republike Koreje da poseti Srbiju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

#Aleksandar Vučić

#Kim Jangđu

#Sastanak