AKTUELNO

Predlog predsednika poslaničke grupe PUPS-solidarnost i pravda Stefana Krkobabića o uvođenju socijalne garantovane penzije je vredan podrške svih nas, jer predstavlja nužnost u uslovima u kojima oko 300.000 naših sunarodnika sa preko 65 godina nema nikakva primanja - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Objašnjavajući da je koncept dobro osmišljen, jer garantuje mesečna primanja ne manja od 100 evra svima koji imaju dovoljan broj godina za penziju, ali nemaju dovoljno radnog staža.

- Ti ljudi su svoje životne vekove proveli u Srbiji radeći, stvarajući, podižući i školujući decu, oni su nam ostavili Srbiju u nasleđe i imamo patriotsku obavezu da im obezbedimo dostojanstvenu starost - naglasio je Đurđev. Predsednik Srpske lige posebno je istakao činjenicu da među posmatranom populacijom ima mnogo žena u seoskim sredinama i da su one danas najranjivija društvena kategorija. Moramo im dati ono što su zaslužili, to nije nikakva milostinja, to je naša patriotska obaveza i dug prema njima - zaključio je Đurđev.

Autor:

#Aleksandar Đurđev