AKTUELNO

Danas je novoizabrani ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, preuzeo dužnost od dosadašnjeg ministra Tomislava Momirovića.

U skladu sa protokolom o primopredaji dužnosti u državnim organima, novom ministru je predat Izveštaj o dosadašnje radu ministarstva.

U svom obraćanju Goran Vesić je istakao, da je zahvalan na svemu što je Tomislav Momirović uradio u predhodnom periodu za ovo ministarstvo, jer su kako kaže obojica deo jedne politike, a to je politika Aleksandra Vučića.

Foto: Foto: Peđa Mitić

- Pre svega želim da kažem da nikada ni jedno ministarstvo ni institucija, ne počinju od čoveka koji dolazi na čelo te institucije. Mi svi ovde od 2012.godine sprovodimo politiku jake Srbije predsednika Republike Aleksandra Vučića, i svako od nas daje doprinos toj politici. To je politika kontinuiteta, moj tim i ja nastavićemo sa sprovodjenjem politike u ovom Ministrastvu koja je bila u predhodnom periodu. Kao što je rekao moj predhodnik Tomislav Momirović, ni jedan infrastrukturalni projekat ne može da se desi preko noći, potrebne su godine priprema i ono što ću ja uraditi, to će biti zasluga i Tomislava Momirovića kao i njegovog predhodnika. Isto tako neko ko će doći posle mene nastaviće da radi na projektima koje sam ja započeo. Nikada ne može samo jedan osoba da nosi zasluge za sve što je uradjeno, na bilo kojoj poziciji da se ta osoba nalazi - rekao je Vesić i još jednom se zahvalio Tomislavu Momiroviću i celom njegovom timu.

Foto: Foto: Peđa Mitić

Vesić je najavio da će među prioritetiima njegovog mandata biti donošnje izmena Zakona o izgradnji, s ciljem da se procedure za dobijanje dozvola ubrzaju, poboljšavanje rada Katastra nepokretnosti i donošenje Zakona o odrzavanju infrastrukture, koji će omogućiti popisivanje državne infrastrukture, kako bi ona bila bolje održavana i manje novca se naknadno trošilo na rekonstrukciju infrastrukturnih objekata.

Foto: Foto: Peđa Mitić

Ovom prilikom ministar Momirović je izjavio:

- Pre svega bih se zahvalio svim ljudima koji su radili u ministarsvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Našim partnerina sa kojima gradimo auto-puteve, železnički infrastrukturu, vodnu infrastrukturu i komunalne projekte. Zaista smo predhodnih godina pokrenuli jedan neverovatno investicioni talas na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i veliko mi je zadovoljstvo da imam priliku da prisustvujem ovoj primopredaji sa mojim dragim kolegom i prijateljem Goranom Vesićem. Moram da iskoristim i ovu priliku da se zahvalim i svim mojim predhodnicima. Ovi projekti na žalost ne mogu da se završe u godini, dve ili tri. Za ove projekte je potreban kontinuitet, čvrsta ekipa, potrebna je posvećenost i potrebno je da zajednički radimo kako bi od početka do kraja pustili sve auto-puteve i saobraćaj. Mom prijatelju i kolegi Goranu Vesiću želim uspešan mandat i siguran sam da će uneti novu energiju i nastaviti sa izgradnjom Srbije - rekao je Momirović.

#Goran Vesić

#Tomislav Momirović