AKTUELNO

Prošle nedelje imali smo prilike da učestvujemo u izboru nove Vlade Srbije, imali smo veliku čast da podržimo Vladu, koja je kroz ekspoze premijerke stala iza osnovnih ciljeva odbrane teritorijalnog integriteta i javnog prava kada je u pitanju naš narod na Kosovu i Metohiji, i uopšte kada su u pitanju državni nacionalni interesi Srbije, rekla je za Pink Aleksandra Tomić, narodni poslanik.

Prema njenim rečima, ono što treba dalje da ide je razvoj ekonomije i da ovu energetsku krizu prevaziđemo sa što manje štete.

Kada je politika stranih zemalja prema Srbiji u pitanju, Tomić je rekla da smo se već navikli na drvostruke standarde.

- Evo sad imate Savet Evrope, to je jedan od najvećih presedana da se takozvana lažna država kandiduje da bude članica jedne međunarodne organizacije. Imate pokretanje inicijative od strane Irske, pogledajte tu ironiju, i zna se da u poslednjih godina, od kada je Rusija suspendovana iz Saveta Evrope, glavnu atmosferu prave Engleska i Ukrajina. I to je sad pogodno tlo za takozvano Kosovo da pokuša da sprovede neke svoje interese - rekla je Tomić.

Dušan Stojaković, urednik ekonomske rubrike u "Večernjim Novostima", rekao je da su postupci Kurtija i mekana reakcija Evropske unije jedna sinhronizhovana akcija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za sve ono što zvanični Beograd uradi, ukoliko uradi nešto što je mimo politike Brisela, on nailazi na oštre kritike i mi smo stalno na ivici sankcija, kažnjavanja, a imamo situaciju da evo Kurti odluči da sam reši preregistraciju, i delu međunarodne zajednice se to čak i dopada - kaže Stojaković.

On je naveo da je situacija jako složena.

- Ja znam da je naša vojska spremna, ja se samo nadam da neće morati da reaguje i da neće biti potrebe da ponovo ulazimo u neke žešće konflikte - rekao je Stojaković.

On je naveo da je to jedna opasna igra i na kraju krajeva provokacija i prema samoj Srbiji.

#Aleksandra Tomić

#Dušan Stojaković