AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao je da su ga predstavnici Srba sa Kosova i Metohije obavestili da će pružiti demokratski otpor ako im Priština krene da oduzima registratske tablice na vozilima i poručio je da "Srbija neće dozvoliti progon i ubistvo Srba".

Nakon toga predsednik je objavio snažnu video poruku u kojoj je još jednom podsetio da nema predaje.

- Pretnje Prištine da će nastaviti sa provođenjem akcije, u potpunosti ugrožavaju i stabilnost i mir i naravno , ugrožavaju opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Ali će svakako naići na demokratski otpor srpskog stanovništva, a država Srbija neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda. Neće biti ni ponavljanja 2004. godine, 17. marta, niti bilo kakvih sličnih akcija protiv srpskog naroda - poručio je predsednik i dodao:

- Traže od nas upravo da pogazimo i Ujedinjene nacije, principe i povelju Ujedinjenih nacija i rezoluciju 1244, da bismo došli do njihovih principa i da bismo ubuduće poštovali ono što oni nisu poštovali u našem slučaju.


On je istakao da veruje "da će biti dovoljno pameti i u Prištini, a i kod onih onih koji su ih podržavali u svakoj kriminalnih odluci koju su donosili, da ne idu protiv mirnog srpskog naroda, koji samo želi da bude svoj na svome i da živi u svojoj državi Srbiji, u skladu sa poveljom Ujedinjenih nacija, rezolucijom 1244 i međunarodno javno pravnim poretkom".

- Srbija vas neće ostaviti na cedilu. Nema predaje - poručio je predsednik Vučić na Instagramu.

Autor: