AKTUELNO

Liderčići raspale srpske opozicije Saša Janković i Vuk Jeremić zatražili su danas od visokog američkog zvaničnika Brajan Hojta Jia da izvrši dodatni pritisak na predsednika Aleksandra Vučića da se Srbija odrekne Rusije i Moskvi uvede sankcije, saznaje Informer.

Na sastanku sa Hojtom Jiem, kome je prisustvovao i lider LDP Čedomir Jovanović, Janković i Jeremić nisu propustili priliku da na sva usta ispljuju svoju zemlju, tvrdnjama da je u Srbiji diktatura, da se ne poštuju slobode medija i ljudska prava, kao i da opozicija nema ravnopravne uslove za učešće u političkom životu.

Janković i Jeremić, kako saznajemo, posebno su zatražili od američkog zvaničnika da dodatno pritisne Vučića kako bi se Srbija potpuno odrekla Rusije i toj zemlji uvela sankcije.

Pročitajte još: Vučić: Važno razvijati dobre odnose sa svim zemljama sveta!

Naš izvor ističe da je za razliku od ove dvojice Jovanović uglavnom ćutao, a kad ga je Ji upitao zašto ništa ne govori, lider LDP mu je odgovorio da Janković i Jeremić preteruju.

Jovanović se zatim obratio liderima PSG i NS i rekao "da su njih dvojica takvi da im ne bi pomoglo čak i kad bi Vučić na izborima krao u njihovu korist".

Podsetimo, Hojt Ji je juče a 17. Srpskom ekonomskom samitu u Beogradu izjavio da Srbija više ne može da sedi na dve stolice istovremeno i da mora da se odluči da će se prikloniti EU i SAD, ili Rusiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 12.15 sa Brajanom Hojtom Jiem.

#Aleksandar Vučić

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

'