AKTUELNO

Svi Srbi na Kosovu su Srpska lista i svi su uz svoju državu i uz svog predsednika Aleksandra Vučića i svima su nam glave okrenute prema Srbiji i Beogradu, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije potpredsednik skupštine Kosova i član predsedništva Srpske liste Slavko Simić.

- Ovi izbori su značajni ne samo za opštinu Leposavić koja je u nekoliko prethodnih godina imala nekoliko izazova, i sigurno da građani u ovim okolnostima i u ovoj situaciji u opštini Leposavić treba da izađu u velikom broju, rekao je on.

Izbori su značajni na celoj teritoriji Kosova i Metohije zato što oni obezbeđuju budućnost naroda i naših institucija i u kom političkom smeru ćemo se kretati, dodao je Simić.

- Pozivam građane sa cele teritorije Kosova i Metohije a pogotovu iz opštine Leposavić da izađu u što većem broju da glasaju za one koje hoće da stvaraju, da rade i grade. I da sve pozicije koje su predviđene u lokanim samoupravama po kosovskom sistemu da ih uzmu u svoje ruke i da pripadaju narodu, kazao je Simić.

Prema njegovim rečima, ovde nije u pitanju dvovlašće, ovde je u pitanju da se opštine objedine i po kosovskom sistemu i srpskom sistemu lokalne samouprave i da tako objedinjena uprava bude u funkciji građana.

- Oni treba da upravljaju lokalnom samoupravom i da se uspostavi nacionalno jedinstvo koje nam je preko potrebno kako bi mogli da stvaramo jednu osnovu na koju se možemo osloniti, kako bi sutra i naša deca ostala ovde da žive i stvaraju, zaključuje Simić.

Pročitajte još: Krstić: Opozicija preti NEISTOMIŠLJENICIMA, Jankovićev poziv na LINČ je OPASAN! (VIDEO)

#Izbori

#Kosovo

'