AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas na zajedničkoj konferenciji za medije u Budimpešti posle sastanka sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom i tom prilikom istakao da je situacija u svetu grozna, kao i da će biti još gora.

Vučić je pričao da je situacija u Evropi, zbog energenata, veoma ozbiljna i za građane i za kompanije.

- Danas smo razgovarali o svim važnim i teškim pitanjima, i o energetici i o finansijskim pitanjima. Svi znamo koliko će biti teško premostiti i jesen i zimu. Ja nisam optimističan, mislim da će sledeća zima biti još teža - rekao je Vučić.

Foto: Instagram.com/buducnostsrbijeav

Rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru u ponedeljak ujutru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve, iako je NIS imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu, navode mediji.

Ovo je samo potvrda onoga na šta je predsednik Vučić odavno upozoravao, a to je da se dešava totalni rat oko energenata i da će se meriti svaka akcija i zloupotrebljavati svaka informacija.

Kako prenose rumunski mediji, Brigada za organizovani kriminal vrši pretrese u kancelarijama kompanije NIS Petrol i u domovima zaposlenih te kompanije u Temišvaru i Bukureštu.

#Aleksandar Vučić

#energenti

#kriza