AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je Leposavić, kako bi se iz prve ruke informisao o sve učestalijim napadima na aktiviste Srpske liste, u koje su, prema svedočenjima žžrtava, uključeni aktivisti Partije kosovskih Srba i članovi porodice Dragana Jablanovića, kandidata ove stranke za gradonačelnika Leposavića.

Marko Đurić je tokom posete održao sastanak sa lokalnim predstavnicima Srpske liste i poručio da niko ne treba da se plaši nasilnika, jer držžava Srbija je garant bezbednosti građana na Kosovu i Metohiju, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Pokušaji narušavanja bezbednosti građana Srbije i destabilizacije prilika na severu Kosova i Metohije, prema Đurićevim rečima, neće ostati bez odgovora i reakcije držžave.

Đurić je posetio i aktiviste Srpske liste koji su povređeni u jučerašnjim nasrtajima Marka Jablanovića i njegove supruge, inače sina i snaje kandidata Partije kosovskih Srba za gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića, navodi se u saopštenju.

#Marko Đurić

#Nasilje

'