AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Aleksandra Tomić, govoreći o pretnjama ratom Aljbina Kurtija i pritiscima na Srbiju, kaže da se naša zemlja suočava sa pritisima koji su jako teški.

Tomić kaže da sa jedne strane imamo pritisak evropskih parlamentaraca po različitim pitanjima, a da je jedno od najvažnijih uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

- Sa druge strane imate Kurtija koji svojim akcijama juče i prekjuče praktično pokazuje kolika je njegova moć i podršku evropskih institucija za to što radi - rekla je Tomić za Pink.

Kako dodaje, juče se videlo direktno obraćanje predstavnika Evropske unije koji kaže da je Srbija od sada pod velikim nadzorom.

Foto: TV Pink Printscreen

- To se desilo posle izlaganja predsednika Vučića pred Ujedinjenim nacijama, ali ono što oni navode je jedno potpisivanje sporazuma i komunikacija sa Ruskom Federacijom u diplomatskom smislu - ocenila je Tomić.

Kako kaže, potpisivanje sporazuma se iskoristilo kao motiv napada na Srbiju.

- Predstavnici EU sada govore o tome šta će biti ukoliko ne uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji, da će doći do uvođenja sankcija, zaustavljanja Srbije ne evropskom putu, zaustavljanje ekonomskog razvoja koji je permanentno sada u toku bez obzira na stanje u Evropi - navela je Tomić.

Analitičar Branko Radun govoreći o potpisivanju sporazuma kaže da je to protokol o komunikaciji koji se decenijama potpisuje.

- Šta se zapravo desilo u Njujorku? Ministar Selaković je sedeo sa Lavrovim, a ta fotografija je bila dovoljna i oni su još nešto potpisali. Neki predstavnici EU i evropskih država su hteli da se vide sa Lavrovim, pa im je sugerisano da to ne čine, pa su otkazivali - ocenio je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mnogi su bili ljubomorni što Srbija može to da uradi.

- Srbija ima konsultacije i sa Amerikancima i sa Rusima. Naša diplomatija radi ozbiljno - smatra Radun.

Prema njegovom mišljenju, Amerikancima nije smetalo što je Srbija imala susret sa Rusijom, već Evropi, jer oni to nisu mogli.

#Aleksandra Tomić

#Aljbin Kurti

#Branko Radun