AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon državne sahrane bivšeg japanskog premijera Šinza Abea u Tokiju i večere sa japanskim privrednicima čije kompanije posluju u Srbiji, daje izjave za medije.

- Sve se završilo korisnom i pozitivnom večerom sa japanskim investitorima. Svi su jako zadovoljni poslovanjem u Srbiji. Da ne prejudiciram, ali mislim da ćemo imati još dobrih vesti - rekla je Brnabić.

Podsetimo, premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas državnoj sahrani bivšeg japanskog premijera Šinza Abea u Tokiju. Ceremonija, u areni Nipon Budokan u Tokiju, počela je oko 14 sati po lokalnom vremenu, kada je urna sa Abeovim posmrtnim ostacima uneta u salu.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Nakon toga je, po lokalnom vremenu u Tokiju, priredila večeru za japanske privrednike čije kompanije posluju u Srbiji.

Večeri su prisustvovali predsednik "Toyo Tire Corporation" Takaši Šimizu, predsednik "Yazaki Corporation" Riku Jazaki, te predsednik Upravnog odbora "Japan Tobačo" Mucuo Ivai.

- Radujemo se što u Srbiji raste broj japanskih investitora, posebno u poslednje tri godine. Japanski investitori su jedni od najkonzervativnijih, ali kada jednom dođu u neku zemlju, i drugi ih prate - izjavila je ona tom prilikom.

#Vlada Republike Srbije