AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović zahvalio se danas pripadnicima Rečne flotile što posvećeno štite našu otadžbinu na rekama, kanalima i jezerima i neumorno se obučavaju kako bi u svakom trenutku bili spremni da pomognu građanima i izvrše svaki zadatak, bez obzira na meterološke uslove.

On je podsetio da pripadnici naše ronilačke jedinice i u ovom trenutku izvode zahtevne kondicione obuke na delu Dunava kod Novog Sada.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

„Njihov posao zahteva izuzetnu uvežbanost i psihofizičku sposobnost, kao i poštovanje strogih procedura prilikom realizacije zadataka. Za njihov poziv potrebno je da budete u vrhunskoj formi i da volite reku, ali iznad svega - da volite Srbiju. I naši ronioci ispunjavaju ove kriterijume i uz to se danonoćno obučavaju kako bi i unapredili svoje sposobnosti“, rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Navedene obuke na Dunavu obuhvataju najrazličitije segmente od uvežbavanja postupaka prilikom pretraživanja rečnog dna, preko taktičkih radnji koje se primenjuju u protivdiverzantskom obezbeđenju komandnog broda, do kondiciranja u hiperbaričnoj barokomori na simuliranim dubinama do 50 metara.