AKTUELNO

Pritisci zbog neuvođenja sankcija Rusiji su sve veći, a potpisivanje protokola o saradnji u SAD u Njujorku, ministarstva Rusije i Srbije, izazvao je burne reakcije među političarima EU i Amerike.

Novinarka Olivera Miletović rekla je za Pink da je biti srspki vođa sada veoma teško i da svi oni koji su vladali u interesu srpskog naroda nose veliki krst.

- Pritisci na predsednika Srbije su ogromni, od njega se traži da uradi ono što srpski narod ne želi a to je da uvede sankcije Rusiji. To se nikada nije tražilo ni od jedne zemlje - kaže novinarka Olivera Miletović i dodaje da oni nemaju svoju ekspozituru ovde u vidu nevladinih organizacija, političkih partija i medija koji zdušno podržavaju strance i sve one koji rade protiv interesa srpskog naroda jer predsedniku Srbije moće proističe iz podrške srpskog naroda.

- Oni žele da on tu podršku izgubi, i to bi bilo po njima idealan način da ga se rešeda dovedu nekog ko je kooperativan i koji bi radio sve ono što oni žele - kaže Miletović.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući konsultacije ministarstva dve zemlje, Srbije i Rusije, koje su izazvale lavinu komentara i ucena Nenad Stevandić, predesnik Ujedinjenje Srpske, je rekao da se Srbija podigla stepenicu više u svojoj spoljnoj politici i da nikada nije bilo više međunarodnih reakcija posle govora predsednika Vučića u UN.

- Vi na srpskoj pozornici prvi put imate čoveka koji nije ničiji pion, koji neće da uvede sankcije Rusiji, a nije ruski pion, i koji je u svom narodu odavno utvrdio svoj rejting i podršku - kaže Stevandić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima Srbija nikada nije bila u boljoj situaciji i to u težem vremenu. Ovaj svet je u velikom neredu, prosto je neverovatno da u tom velikom neredu Vučić uspeva da održi red.

- Mi se prvi put ne damo, i da budem iskren ja sam lično ponosan. Ja verujem samo Srbiji, svi drugi su neiskreni, imaju strašne geopolitičke i lične interese a Srbija svakog dana pokazuje da je jedan od lidera slobodnog sveta - ističe Stevandić.

Vladimir Marinković, član glavnog odobora SNS-a, složio se sa konstatacijom Nenada Stevandića da posle više decenija imamo jednog ozbiljnog evropskog i svetskog lidera, čiji je govor u Ujedinnjenim nacijama bio interesantan i hrabar i da niko to nije očekivao od lidera jedne male zemlje, i koji je svim tim liderima rekao u lice ono što ne smeju lideri mnogo većih i razvijenijih zemalja nego što je Srbija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Predsednik Vučić je principijelno govorio o poštovanju međunarodnog prava i principa i ono što je najbitnije on je pomno slušao 23 govornika koji su govorili pre njega, među njima 17 su podržavali teritorijalni integritet Ukrajine a da niko nije pomenuo Srbiju i da niko nije pomenuo upravo kršenje tog principa po pitanju Srbije - kaže Marinković.

Marinković ističe da ono što odvaja Vučića i njegovo liderstvo od svih drugih lidera koji su vodili Srbiju je da njihov govor u UN nisu ni slušali, a oni nisu ni smeli iz raznih razloga da brane nacionalne interese. On je pokazao da Srbija ima dovoljno kapaciteta i da je dovoljno osnažena da može da brani svoje vitalne i nacionalne interese - zaključuje Marinković.

#Nenad Stevandić

#Novo jutro

#Olivera Miletović

#Vladimir Marinković