AKTUELNO

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pružio je punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani nacionalnih i državnih interesa Srbije.

- U ovim teškim danima želim da izrazim punu i nedvosmislenu podršku Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa. Srbija se svim svojim snagama bori za mir učestvujući u pregovorima u Briselu iako Priština ne želi da sprovede ta je dogovoreno, stalno sprovodeći jednostrane poteze koji imaju za cilj vojno osvajanje Severa Kosova i Metohije i pogrom i proterivanje Srba - rekao je Dačić i dodao:

- Evropska unija i Zapad ćute, čime, u stvari, odobravaju postupke Prištine. Ćute i na najnovije rezultate popisa u Hrvatskoj gde se nastavlja proterivanje Srba, ćute i na zahteve za reviziju Dejtonskog sporazuma gde se traži ukidanje Republike Srpske.ĆCute I kad ministarstva spoljnih poslova Albanije i Kosova potpisuju različite sporazume kojima se predviđaju zajednička diplomatska predstavništva i pomoć u priznavanju Kosova. Jedino Evropska unija i Zapad reaguju kada treba pretiti Srbiji, kao, na primer, zbog plana konsultacija dva ministarstva spoljnih poslova, Srbije i Rusije.

Kako kaže, on je lično, kao ministar spoljnih poslova potisao nekoliko sporazuma sa Rusijom.

Ja lično, kao ministar spoljnih poslova, za šest godina sam potpisao nekoliko takvih sporazuma sa Rusijom, kao i sa drugim zemljama, što je sasvim uobičajena praksa, i što ničim ne utiče na spoljnu politiku Srbije. Ali, ne smeta njima to, glavni razlog histerije su jasni i odlučni stavovi Predsednika Aleksandra Vučića o suverenoj i nezavisnoj spoljnoj politici Srbije, koji se temelje isključivo na interesima Srbije. Osnovni principi međunarodnog prava važe valjda I za Srbiju, i za nas teritorijalni integritet i suverenitet. To je i ono što najviše smeta raznim glasnogovornicima, zašto Srbija tako čvrsto i stalno brani svoj teritorijalni integritet kada su oni procenili da to ne važi za Srbiju priznajući Kosovo.

Dačić ističe da nikakav pritisak i pretnje ne mogu uticati na predsednika Srbije da promeni svoju politiku

- Oni nikako da shvate da nikakav neprincipijelni pritisak i pretnje neće uticati na Aleksandra Vučića da promeni svoju politiku: sve za mir, ali Srbiju ni za šta. U ovim prelomnim trenucima za naš narod i državu potrebno je narodno jedinstvo I stabilnost, i pozivam sve političke stranke da stanu iza ovakve politike Vučića. Što se tiče mene lićno i Socijalističke partije Srbije, kao I uvek stojimo čvrsto u podršci Predsedniku Vučiću, za očuvanje mira i zaštitu naših nacionalnih I državnih interesa.

#Aleksandar Vučić

#Ivica Dačić

#Podrška

#Politika

#SPS