AKTUELNO

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić otputovao je juče u Moskvu na poziv administracije predsednika Ruske federacije kako bi dao podršku mobilizaciji koja se odvija u toj zemlji i referendumima koji se održava na oslobođenim teritorijama regiona Donbas.

„Čast mi je da u ovom istorijskom trenutku boravim u Rusiji na poziv njenih državnih organa i da mogu na licu mesta da dam podršku oslobađanju i prisajedinjenju istorijskih ruskih teritorija. Rusija je svakim danom sve bliža Srbiji, ne samo kroz jačanje veze naša dva naroda, već i geografski i to treba da raduje svakog Srbina. Verujem da ćemo jednog dana moći da uzvratimo gostoprimstvo i ugostim ruske predstavnike kada dođe vreme da Srbija oslobodi i prisajedini svoje okupirane teritorije“, rekao je Vacić.

U Moskvu je juče otputala delegacija Srba sastavljena od društvenih aktivista, novinara, predstavnika udruženja i rodoljubivih pokreta. Pored Vacića u Moskvu su otputovali predsednik Konzervativnog pokreta Naši Ivan Ivanović, Dragoslav Bokan, predsednik Istočne alternative Dragan Todorović itd.

Zanimljivo je da su domaćini srpsku delegaciju smestili u hotel „Ukrajina“ u Moskvi.

Autor: