AKTUELNO

Srbija će, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnost, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom u obostranom interesu, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Kako je saopšteno iz Pres službe Predsednika, Vučić i Čepurin su razgovarali o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja.

Ambasador Rusije je tom prilikom istakao potrebu da se, zbog obima posla, što pre reši status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su , dodaje se, izrazili zadovoljstvo nivoom političkog dijaloga i napretkom ekonomskih veza Srbije i Rusije, posebno povećanjem trgovinske razmene u ovoj godini.

Dvojica sagovornika su konstatovali i značajan napredak vojne i vojno-tehničke saradnje dveju zemalja, istakavši da isporuka ruskih Migova 29 srpskoj Vojsci predstavlja veliki doprinos zaštiti regionalne stabilnosti i održavanju mira na Balkanu.

Foto: Tanjug

- Srpski predsednik je u razgovoru sa ruskim ambasadorom naglasio da će Srbija, u skladu sa politikom nezavisnosti i vojne neutralnosti, dalje razvijati dobre odnose sa Rusijom, u obostranom interesu - navdi se u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Aleksandar Čepurin

'