AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini koji je govorio upravo o osnovama na kojima su nastale Ujedinjene nacije.

Đukanović je rekao i da na oficijelnom Jutjub kanalu Ujedinjenih nacija postoji mogućnost da se vidi većina govora.

- Ja sam pogledao. Aleksandar Vučić je značajno gledaniji od Zelenskog, koji je aktuelniji zbog situacije u kojoj se nalazi - naveo je Đukanović za Pink.

Kako dodaje, zanimljivo je da od 547 komentara koliko ih je bilo kada je gledao, nije imao nijedan negativan komentar.

Foto: Pink.rs

- To je najbolji pokazatelj da je ljudima u svetu, pogotovo ljudima koji se bave naukom, međunarodnim pravom, da su željni poštovanja međunarodnih principa. Vučić je jedini koji je govorio upravo o osnovama na kojima su nastale Ujedinjene nacije - kazao je Đukanović i dodao:

Taj njegov govor je izazvao politički zemljotres na međunarodnom nivou, zato što je po prvi put posle toliko godina i decenija neko čuo šta je smisao postojanja Ujedinjenih nacija i međunarodnog javnog prava, da se ne lažemo, više ne postoji.

Đukanović kaže da je suština međunarodnog javnog prava da veliki ne mogu male da maltretiraju.

- Sve ono što su UN proklamovale ne poštuje se već 20, 30 godina. Vučić je pozvao da se to poštuje... Ovi iz EU su najveći licemeri... Oni cmizdre i kukaju nad teritorijalnim integritetom Ukrajine, a nas su tako pocepali - izjavio je Đukanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, cela poenta pritiska na našu zemlju da što pre priznamo nezavisnost Kosova je da izbiju određene argumente predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

- Vučić je doveo do usijanja čitavu međunarodnu javnost upravo time što ih je pozvao "Ljudi, vi ne poštujete te principe, vi ste licemeri" - ocenio je Đukanović i istakao da je Evropska unija zapala pod licemerje.

Sankcije Rusiji

Đukanović je zamolio one u Srbiji koji se zalažu da se uvedu sankcije Rusiji da se ne greju preko zime.

- Neka imaju hladne radijatore i neka pokažu svoju solidarnost prema Rusiji - ironičan je bio Đukanović.

Kako kaže, evropski standard nije da nema energenata, grejanja i dodao da on nije spreman da žrtvuje svoju zemlju za takve standarde.

- Šta je to nama Rusija uradila pa da uvodimo sankcije - upitao je Đukanović i istakao da je sumanut zahtev da se Ruskoj Federaciji uvode sankcije.

#Aleksandar Vučić

#Generalna skupština Ujedinjenih Nacija

#Vladimir Đukanović