AKTUELNO

Šef poslaničke grupe PUPS – solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Republike Srbije Stefan Krkobabić izjavio je da je Aleksandar Vučić na 77. zasedanju Generalne skupštine UN još jednom pokazao, ovoga puta pred očima celog sveta, da su mu Srbija i srpski državni i nacionalni interesi ispred svega i svakoga, ma koliko to bilo teško u vremenu kada je čovečanstvo na pragu globalnog sukoba.

- Dok su se mnogi svetski lideri dodvoravali jednoj od sukobljenih strana, Vučić je opravdano postavio pitanje primene dvostrukih standarda prema kosovsko-metohijskom problemu, odnosno poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Za razliku od mnogih koji su za govornicom Generalne skupštine UN prizivali produbljivanje sukoba i upotrebu gole sile, Vučić je pozivao na mir zasnovan na poštovanju principa međunarodnog prava - rekao je Krkobabić i dodao:

- U vreme kada drugi strahuju od dezintegracija raznih vrsta, Vučić je hrabro ponovio stav da je budućnost našeg regiona u inicijativi Otvoreni Balkan, odnosno saradnji i prevazilaženju problema. Nasuprot delu domaće opozicije kome je tema Kosova i Metohije deo zapaljive retorike za politikantsku upotrebu, Vučić je pred celim čovečanstvom zaokupiranim sudbinom Ukrajine pokazao da mu je od svega važnija sudbina naše južne pokrajine.

Kako je zaključio Krkobabić, ostaće zabeleženo u istoriji da je predsednik jedne male zemlje usred ratnog vihora govorio o miru, usred gaženja principa međunarodnog prava govorio o nužnom poštovanju istih, usred otvorenih pretenzija na tuđe teritorije govorio o odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta svoje otadžbine.

#Aleksandar Vučić

#Stefan Krkobabić

#UN