AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavilo odlučnu borbu protiv krminala i korupcije širom republike Srbije.

U prvih 100 dana rada nove Vlade uhapšeno 1.650 ljudi zbog izvršenja različitih krivičnih dela i razbijeno 11 kriminalnih grupa.

Za nešto više od tri meseca policija je zaplenila više od tone narkotika, veliku količinu oružja, kao i cigarete i duvan namenje crnom tržištu.

MUP je posle dužeg vremena nabavilo nova patrolna vozila - kupljeno je 710 automobila Škoda rapid koji su raspoređeni u svih 27 policijskih uprava.

Pre nabavke novih automobila prosečana starost policijskih vozila bila je 14 godina sa više od 250.000 pređenih kilometara.

Na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića u škole je uveden novi predmet o osnovi bezbednosti dece, a do sada je održano više od 5.000 predavanja.

Prvi put je izrađena strateška procena javne bezbednosti, koja predstavlja savremeni način planiranja i obavljanja policijskih poslova, u okviru koje je definisano osam prioriteta za narednih pet godina.

U prvih 100 dana rada nove Vlade MUP je postigao značajne rezultate. U Ministarstvu navode da nastavljaju i dalje posvećenim radom u službi svih građana Srbije.

#MUP Republike Srbije

'