AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom srpskog kokusa u Kongresu.

Vučić se susreo sa Teni u novoj zgradi Misije Srbije pri UN u Njujorku, a sastanku prisustvuju i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić i stalni predstavnik Srbije pri UN ambasador Nemanja Stevanović.

Na ulazu je kongresmenku Teni dočekala devojčica Nikolina Savić Jovanović u srpskoj nošnji i poželela joj dobrodošlicu na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Teni je članica Predstavničkog doma Kongresa SAD i članica Odbora za spoljne poslove.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić do 23. septembra učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u NJujorku, a 21. septembra obratiće se na Generalnoj debati svetskih lidera.

Kongresmenka Klaudija Teni iz američke države Njujork prihvatila je prošle godine poziv ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića da bude član Srpskog kokusa na Kapitol hilu.

Tokom osamdesetih godina prošlog veka Klaudija Teni bila je jedina Amerikanka zaposlena u tadašnjem jugoslovenskom Generalnom konzulatu u Njujorku.

Takođe, u više navrata je posetila nekadašnju Jugoslaviju, gde se upoznala sa našom kulturom i naučila naš jezik.