AKTUELNO

Urednik portala Kosovo-online Miloš Garić govoreći o značaju nedelje pred nama i zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na kojoj će govoriti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kaže da je izuzetno važna nedelja pred nama i da tu nema nikakve dileme.

- U Njujorku je skup svih najvažnijih ličnosti iz svetske politike danas, gde će svako da proba da ostvari i ojača neki svoj interes - rekao je Garić.

Kako kaže, u svemu tome Srbija traži svoje mesto i pokušava sebe da zaštiti u periodu koji nam predstoji, da svoja prava i interese svoga naroda zaštiti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Predsednik Vučić će imati brojne susrete, velika je to prilika da kaže stav Srbije, da iznese argumente. To će biti i prilika da onima koji žele da prave dodatne pritiske na Srbiju da to učine i da pošalju svoje poruke - naveo je Garić i dodao:

Mi znamo da će predsednik Vučić da uradi ono što je do njega, da uradi ono što je najvažnije u ovom momentu sa stanovišta interesa naše države, da saopšti naše stavove, da kaže šta je ono što Srbija na tom putu građenja dobrih odnosa i na istoku i na zapadu ima kao svoje prioritete.

Garić kaže da će biti tu mnogo pritisaka po pitanju kosovskog pitanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Književnik Aleksandar Gajević rekao je da pozicija Srbije nije tako loše kako se nama čini, te da smo dosta ojačali i da smo svoju poziciju postavili tako da mi odlučujemo o svojoj sudbini.

- Sva ova nagađanja su pokušaj da se nametne neki od modusa - ocenio je Gajević.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, varijanta dve Nemačke je pokušaj da se nametne modus kako bi se izašlo iz goruće krize koja tinja i postoji na Kosovu.

Podsetimo, tokom boravka u NJujorku, povodom 77. zasedanja Generalne skupštine UN, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imaće više od 30 sastanaka sa stranim zvaničnicima, a 21. septembra, u sredu, održaće i govor.

#Aleksandar Gajević

#Aleksandar Vučić

#Miloš Garić

#general