AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio je se na svom zvaničnom "Instagram" nalogu istakavši da je "jedinstvo" reč koja je obeležila prethodnu nedelju, a da nam upravo ono potrebno u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije.

Predsednik je istakao i da mu je bila velika čast da uruči orden premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, i da su odnosi između dve zemlje dostigli najviši nivo.

- Kada bih birao reč koja je obeležila nedelju za nama, izabrao bih jedinstvo jer samo ujedinjeni mi Srbi možemo sve, možemo pobediti, stići do slobode i biti svoj na svome. Obeležavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave bio je trenutak da se podsetimo suštine našeg postojanja koje je zagarantovano samo ako se svi udružimo i slobodu i mir čuvamo pod jednom zastavom, našom najlepšom srpskom trobojkom! Jedinstvo nam je preko potrebno i u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije i zato sam od Narodne skupštine Republike Srbije zatražio da po ovom pitanju po strani ostavimo sve partijske razlike i odgovorno krenemo u rešavanje ovog ključnog nacionalnog pitanja. Velika čast je bila uručiti premijeru Viktoru Orbanu orden za sve što je učinio i što čini za razvoj saradnje Republike Srbije i Mađarske. Odnosi naše dve zemlje su dostigli najviši nivo i nadam se da ćemo nastaviti u istom smeru - napisao je Vučić.

Predsednik će u sredu, 21. septembra govoriti na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.