AKTUELNO

Srbija je u poslednjih deset godina ostvarila munjevit napredak u svim životnim oblastima poput ekonomskog standarda, infrastrukturnog razvoja, modernizacije vojske i zaštite ljudskih i građanskih prava i ne smemo dozvoliti da bilo ko iznutra ili spolja nepromišljenim i politikantskim rečima ili delima naruši mir i jedinstvo koji su kondicio sine kva non nastavka jačanja i razvoja naše jedine otadžbine – izjavio je šef poslaničke grupe PUPS – solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Republike Srbije Stefan Krkobabić.

Ocenjujući da je Srbija, u uslovima ukrajinske krize koja preti da preraste u globalnu ekonomsku, energetsku i bezbednosnu krizu, poslednja zemlja kojoj su potrebni nemiri i nasilje na ulicama, Krkobabić je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić neko ko je i na izborima i u praktičnom političkom životu pokazao da je lider koji okuplja oko sebe većinu nacije, te koji uživa njeno poverenje jer je tokom kriznih situacija poput poplava 2014. i pandemije korona virusa 2020. godine pokazao da ume da zaštiti građane onda kada je najteže.

„Izazovi pred nama su ogromni, od nikad teže borbe za očuvanje naših interesa na Kosovu i Metohiji koja nam predstoji, preko globalne utakmice za energente i hranu koja je uveliko u toku, do pokušaja određenih unutrašnjih i spoljnih faktora da razvoj Srbije kao prirodnog predvodnika regiona ZapadnogBalkana zaustave. Zato će PUPS – solidarnost i pravda, kao državotvorna partija čije političko težište čine isključivo interesi građana Srbije, sve svoje raspoložive kapacitete staviti u funkciju stvaranja atmosfere mira, jedinstva i solidarnosti unutar naše države i pružati punu podršku državnom rukovodstvu. Rezervnu državu nemamo, zato moramo svi zajedno, ogrnuti trobojkom i grbom koji nas opominje da budemo jedinstveni, raditi i stremiti ka istom cilju – stabilnoj i uspešnijoj Srbiji„ zaključio jeKrkobabić.