AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić je odgovarajući na pitanja o nasledniku Miloša Vučevića uoči sednice Skuopštine grada izjavio da čekaju izbor Vlade i da još uvek nema potrebe za takvom odlukum o ovom trenutku. Jedino važno da Grad normalno funkcioniše.

– Mi imamo gradonačelnika Novog Sada, legitimno izabranog koji je predložio Gradsko veće. Čekamo Vladu Republike Srbije i kada Miloš Vučević bude izabran za člana Vlade, sešćemo i razgovarati. Prvo na organima naše stranke da vidimo ko su kandidati, nakon toga ćemo sesti sa koalicionim partnerima, a zatim dati predlog Skupštini da se izabere novi gradonačelnik. Da li sam to ja, neko drugi, treći, četvrti, videćemo vrlo brzo – naglasio je Đurić.

Evo o čemu je Đurić govori na dnevnom redu današnje 29. sednice

Na dnevnom redu današnje XXIX sednice Skupštine Grada Novog Sada našlo se više od 40. tačaka dnevnog rede o kojima su odbornici konstruktivno diskutovali.

– Posebno bih istakao PGR Prtrovaradina sa Petrovaradinskom tvrđavom, kojim su planirana dva veoma bažna projekta za Novi Sad, a to su pešačko-biciklistički most na trasi nekadašnjeg Mosta Franje Josifa i botanička bašta. PDR-om vikend zone Artiljevo-Popovica u Sremskoj Kamenici, između ostalog, planirane su kuće za odmor i šume fruškogorskog prigorja, što je veoma važno za očuvanje zelenih površina. Zatim, Odluka o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem u Novom Sadu nam omogućava da stvorimo uslove za izgradnju novih delova objekta Dečije bolnice, kao i nadogradnju i rekonstrukciju delova postojećeg objekta koji se zadržavaju, a u sklopu toga gradiće se i podrumska garaža na najmanje dve etaže sa oko 130 parking mesta. Važna je i Odluka o izradi plana detaljne regulacije Sportskog centra “Strelište” u Novom Sadu, kojim će se povećati kapacitet sportskog strelišta, a sa svojim širokim rasponom sadržaja će predstavljati sportski centar gradskog, pokrajinskog i republičkog značaja.

Odlukom o realizaciji investicionog projekta na uređenu Almaškog kraja će se očuvati istorijski identitet ambijenta Almaškog kraja, kao prostorno kulturna-istorijska celina. Almaški kraj je Odlukom Vlade 2019.godine utvrđen kao kulturno dobro, te je ovaj investicioni projekat od krucijalnog značaja za grad, a zahvaljujući potpisanom Sporazumu između APV i Grada Novog Sada, zagarantovano je u budućnosti ulaganje APV i Grada u cilju nastavka obnove – istakao je zamenik gradonačelnika.

Podsećamo, Đurić je nedavno za jedan novosadski mediji već govorio ko će biti potencijalni naslednik Miloša Vučevića.

On je tom prilikom izjavio da na stranu o tome o čemu spekulišu mediji i kladionice uz konstataciju da je uvek lepo kada se pokazuje interesovanje za Grad Novi Sad.

– Jedino sto u ovom momentu mogu da Vam kažem jeste da Grad normalno funkcioniše i da je gradinačelnik Vučević, kao i svi prethodnih 10 godina, maksimalno posvećen svom poslu, a ja poslu njegovog zamenika. O nasledniku ili naslednici ce se razgovarati i doneti odluka na organima Srpske napredne stranke, a potom ćemo i javnost upoznati sa tim – rekao je Đurić.

Gradonačelniku Vučeviću sam najbliži saradnik i prijatelj

Đurić je tada odgovarajući na pitanja da li je tome razgovarao sa Vučevićem rekao da mu je on zamenik, najbliži saradnik i prijatelj.

– Svakodnevno razgovaramo o brojnim temema. Naravno da je dalje funkcionisanje Novog Sada i priprema za zimski period, posebno u uslovima energetske krize sa kojom se bori cela planeta, tema broj jedan. Život polumilionskog grada ne zavisi od jedne funkcije, posebno ako kao SNS imate obezbedjenu političku stabilnost – istakao je.

Nastavak realizacije ključnih projekata

Đurić je takođe naglasio da su kako je izjavio očekuju nastavak realizacije projekata izgradnje tri nova mosta, početak izgradnje prečistača otpadnih voda, regionalne deponije, nastavak ravnomernog infrastrukturnog opremanja svih delova grada.

#Milan Đurić

#Miloš Vučević