AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske Atilu Pintera i zahvalio mu za dugogodišnji snažan doprinos razvoju odnosa dveju zemalja i prijateljstva dvaju naroda.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Mađarske, zahvaljujući međusobnom razumevanju, na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji. On je izrazio zadovoljstvo što je danas u prilici da najvišim državnim ordenom nagradi posvećenost premijera Orbana jačanju partnerstva naših dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ambasador Pinter je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i da, koliko god može, doprinosi razvoju prijateljstva i saradnje, ali i da prati ubrzan napredak Srbije. Takođe je naglasio da mu je čast da u svom poslednjem radnom danu kao ambasadora u našoj zemlji svedoči dodeli najvišeg ordena premijeru Orbanu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Vučić i ambasador Pinter razgovarali su i o bilateralnim odnosima i raznovrsnoj saradnji dveju zemalja, a posebno o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata. Dvojica sagovornika su uvereni da će se Srbija i Mađarska uvek naći jedna drugoj kad je to potrebno.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija. Predsednik Vučić je ambasadoru Pinteru poželeo mnogo uspeha u budućem profesionalnom životu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

#Aleksandar Vučić

#Atila Pinter

#Sastanak