AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je da obraćanje predsednika Aleksandra Vučića Narodnoj skupštini u vezi sa Kosovom i Metohijom i njegova detaljna argumentacija naše pozicije na najbolji i najubedljiviji način pokazuju ispravnost politike države Srbije u vezi sa ovim najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjem.

- Predsednik Vučić je sve naše građane duboko uverio da se politika u vezi sa Kosovom i Metohijom već godinama vodi principijelno, mudro i isključivo u cilju zaštite naše države i našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Uprkos nikada jačim pritiscima na Srbiju da odustane od svoje suverenosti koji dolaze ne samo od država koje su priznale navodnu kosovsku nezavisnost, već i od dela domaćih političkih grupacija - istakao ej Stefanović i dodao:

- Snaga argumenata kojima predsednik Vučić zastupa našu državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom nije viđena u našem parlamentu i to jasno govori o rešenosti državnog rukovodstva da odbrani naš najviši državni interes. Svi napadi na tu politiku, laži i dugogodišnje obmane koje su ponovljene čak i u parlamentarnoj diskusiji od strane dela opozicije, za sva vremena su razobličeni zahvaljujući neoborivim argumentima koje je iznosio predsednik Vučić.

Prema Stefanovićevim rečima, Srbija je na taj način još jednom dobila jasnu potvrdu da se naše najkompleksnije državno i nacionalno pitanje nalazi u sigurnim rukama, i da se rešava politikom koja pred sobom ima isključivo interes Srbije i njenih građana, kao jedini put da bude uspešna i da donese mir i korist našoj zemlji i narodu.

#dr Nebojša Stefanović