AKTUELNO

Poslanici u Narodnoj Skupštini Srbije nastavili su danas raspravu o Izveštaju o pregovorima sa institucijama samouprave u Prištini, koji je juče predstavio predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić saslušao je opozicione poslanike da završe svoje govore kako bi odgovorio na iste, rekao je da je došao da sasluša sve i da ih nervira što on ne ćuti. Naglasio je da ne mogu da ga pobede argumentima i da umesto da raspravljaju oko Kosova, opozicija se svađa oko mesta gde da sednu.

Kada čujem da se opozicionari žale da ih neko diskvalifikuje u govorima pomislim kako. Niko vam nije rekao da ste strani plaćenik, to ste vi za nas rekli, to je za vas stari narativ. To slušam 10 godina i pitam se gde sam to rekao i kažete “objavio Informer”, da li ste vi normalni? To pas s maslom ne bi progutao. Vodite kampanju protiv mog oca što je bio na Litijama. Strašno ste osetljivi kada ste vi u pitanju, a nimalo osetljivi kada su druge porodice u pitanju. Ja sam rekao da postoje dva ekstremna politička pola, nisam vas nazivao ekstremistima. Kažete “mi smo jedini koji sudimo”, ne vi ste ti koji želite da držite moralno pravo i lekcije i da u svakom trenutku budete moralna vertikala. Ja ponavaljam reči koje su ovde izgovorili, moje je da odgovorim na vaše reči. Ko vam je rekao “svi drugi treba da ćute”, ko vam je rekao, to ste izmislili. Vi biste voleli da ja ćutim jer ne možete da me pobedite argumentima – rekao je Vučić.

Autor: