AKTUELNO

Čitav svet nalazi u jednoj dozi ekonomskog opreza, kao i da trenutno postoji nekoliko žarišta kada su ratni sukobi u svetu, rekao je za Novo jutro TV PINK, narodni poslanik Đorđe Milićević.

Komentarišući posetu predsednika Srbije UAE, rekao je da su se tamo dogodili bitni razgovori, i istakao značaj finansijske pomoći koju je šeik Muhamed dao Srbiji.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, rekao je da je pristup lobiranju izuzetno važan. Dodaje da je Srbija uradila posao koji je za pohvalu i za ponos.

Kada je u pitanju kriza u Ukrajini, Milićević kaže da se još uvek ne nazire kraj te krize, dodaje da se čini da će taj sukob još dugo trajati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo mali i ne možemo uticati na odluke velikih sila. Važno je da Srbija zadrži svoju samostalnost, koju je predsednik Srbije uspeo da ostvari. Uspeo je da Srbija ne bude kolateralna šteta sukoba velikih sila, upravo sa tom samostalnošću – rekao je Milićević.

Kako kaže, ne nazire se kraj sukoba, iako imamo optimističnu izjavu Lavrova koji ističe da i dalje može da se razgovara sa Kijevom.

Vuković je rekao da se možda nazire neka ideja o nekom dogovoru, dodaje da mu se ne dopadaju maksimalni programi, poput povlačenja, već, dodaje, očekuje plan b.

- Ja nisam vojni analitičar, vidim da čak i oni preko noći menjaju mišljenja. Ono što bih voleo da vidim jeste neki pregovor o miru. Neće se mir postići tako što će bilo koja strana biti poražena, već tako što će sazreti politika dogovora – rekao je Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević kaže da se u potpunosti slaže da rat nikada nije rešenje i da bi najbolje bilo da se koristi jedino diplomatija i dijalog.

Komentarišući smrt kraljice Elizabete, Vuković je rekao da je to prekid jedne ogromne epohe.

- Mislim da su oni suviše ozbiljna država da bi ih to poljuljalo. Doći će do određenih promena, to sigurno - rekao je Vuković.

Vuković je rekao da je njih poljuljao i Bregzit, dodaje da je ovo sve mnogo više medijski interesantno nego što će zaista doneti do nekih većih promena.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević kaže da možemo da vidimo da se ipak ljulja i EU, kao i da velike sile takođe imaju svoje probleme.

- Ono što je za nas važno jeste da Srbija u svemu tome treba da traži svoje interese - rekao je Milićević.

Autor: