AKTUELNO

Na pitanje „da li ćete biti ministar u novoj Vladi Srbije“, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je gostujući u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na televiziji Pink odgovorio „Ne“.

„Niti sam tražio niti mi je neko nudio ministarsko mesto i ja sam uvek govorio da ću raditi za Srbiju kao da imam tri ministarska mesta i tako radim poslednjih 15 godina. Ja živim na selu i bavim se, između ostalih delatnosti i poljoprivredom, pa su me neki možda zbog toga stavili u taj kontekst. Uopšte me ne interesuje da li će nešto i šta dobiti moja koalicija u novoj Vladi Srbije, ja hoću Srbija da dobije i kako da se oslobodimo svakodnevnih pritisaka od Kosova i Metohije do uvođenja sankcija Rusiji, a Srbija niti će priznati takozvano nezavisno Kosovo niti će uvesti sankcije Rusiji.“, rekao je Marković.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana se bori kako bi predstojeću zimu dočekali spremni i čak i bolje nego neke evropske države poput Nemačke. Ja sam siguran da ćemo mi imati manje problema, jer smo već obezbedili i gas i struju i sve ono što je neophodno kako bi predstojeću zimu pregrmili. I svaka čast predsedniku Vučiću za svakodnevnu borbu. Danas je u Emiratima, sutra u Sloveniji, za koji dan u Njujorku na sednici Generalne skupštine Ujeidnjenih nacija i ono što je bitno je da svako njegovo putovanje donosi rezultat za Srbiju i nije on slučajno pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora“, kazao je predsednik Jedinstvene Srbije

Foto: TV Pink Printscreen

SLEDEĆE GODINE MOŽEMO OČEKIVATI VELIKI TALAS SRBA IZ INOSTRANSTVA DA SE VRATE U SRBIJU

„Ja nisam Baba Vanga, ali procenjujem da će od naredne godine 200 000 Srba koji žive i rade u inostranstvu hteti da se vrate u Srbiju zato što je cena života u tim državama veća nego što su im primanja, a u Srbiji nije tako. I sad ovim putem molim i poslodavce u Srbiji, vlasnike stranih fabrika da povećaju plate radnicima. Najeftinija struja na svetu je u Srbiji, a u Austriji je poslednjih godina struja poskupela 400 posto za domaćinstva i da vidimo kako da pomognemo onima koji primaju plate od 35 000 do 40 000 dinara i to će biti moj apel vlasnicima stranih fabrika u Srbiji“, kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

U SOLUNU ĆU TRAŽITI OD GRKA DA GRAĐANIMA SRBIJE OMOGUĆE ULAZAK SA LIČNOM KARTOM

Foto: TV Pink Printscreen

„Prilikom moje naredne posete Grčkoj, tačnije Solunu, a to će biti u naredna dva meseca, tražiću od naših grčkih prijatelja da građani Srbije imaju tu privilegiju, kao sa državama koje su članice inicijative „Otvoreni Balkan“, da dozvole građanima Srbije da mogu da putuju u Grčku samo sa ličnom kartom. Znam da će to biti teško jer je Grčka članica Evropske unije, pa mora i da poštuje zakone Evropske unije, ali to će biti moja zahtev prilikom naredne posete, jer građani Srbije su najbrojniji gosti u toj zemlji tokom letnje sezone, samo ove sezone je bilo 700 000 turista iz Srbije i Grčkoj, a u poslednjih 30 godina naši građani su u Grčkoj napraili nekoliko gradova veličine Paralije“, izavio je Marković koji je i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: