AKTUELNO

Srpska lista saopštila je danas da neće proći nastojanje premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da, nelegalnom izgradnjom baza za svoje specijalne jedinice, jednodnevnim izletom na jezeru i otimanjem srpskih imanja na severu Kosova i Metohije, zastraše srpski narod i okupiraju naše opštine.

"Ni stotine vaših specijalaca neće uspeti da zaplaše srpski narod. Složniji nego ikad branićemo svoje kućne pragove i svoje porodice.

Bilo je mnogo onih koji su pokušali da porobe i okupiraju srpski narod, i svi su znamo kako prošli. Zato pozivamo mentore Aljbina Kurtija da dobro razmisle pre nego pruže podršku za ove nelegalne aktivnosti. Srpski narod želi mir, ali i slobodu, i neće dozvoliti da postane rob u svojim opštinama, na svojim vekovnim ognjištima", navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Ukazuju i da bi trebalo imati na umu, da se Kurtijevi mentori nalaze u našoj zemlji, "da ih niko nije zvao, i da otimanjem srpske zemlje i maltretiranjem našeg naroda najdirektnije ugrožavaju mir na ovom prostoru", dodajući da "nikada neće zagospodariti severom Kosova i Metohije", navedeno je u saopštenju.

#Srpska lista