AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republika Turske Sulejmanom Sojluom.

Dvojica ministara su na sastanku u Beogradu konstatovala da je policijska saradnja između srpske i turske države na visokom nivou, te da je od prošlog susreta dvojice ministara u Istanbulu kada je Republika Turska bila domaćin zasedanja Generalne skupštine Interpola, saradnja između dveju policija intenzivirana, navodi se na sajtu Ministarstva.

Na sastanku je posebno istaknuto da je policijska saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, kao što je borba protiv organizovanog kriminala, terorizma, ireguralnih migracija i granična kontrola značajno unapređena.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je profesionalnost pripadnika turske policije koji su angažovani u zajedničkim patrolama na prelazima u Republici Srbiji.

Ministri Vulin i Sojlu su istakli da je saradnja Srbije i Turske na visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejman Sojlu potpisali su Protokol broj 1 između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o Izmenama i Dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine.

Ceremoniji potpisivanja Protokola prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Autor: