AKTUELNO

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan upozorio da ne treba potcenjivati Rusiju i kritikovao što se na zapadu vodi politika podstrekivanja, koja ne može da vodi ka rešenju.

- Rusija je prestala da isporučuje gas i cena gasa je porasla. Svi pokušavaju sada da nađu načine kako da prežive zimu. Što se ranije nisu setili toga. Rusija ima važan adut u rukama, a niko nije razmišljao ranije o tome, i sada proveravate kolike su vam zalihe. Kada imate agresivan pristup prema Rusiji ona koristi oružje koje joj je na raspolaganju”, poručio je Erdogan u Beogradu.

Erdogan je, na pitanje, ko je kriv za tešku situaciju u Evropi i kako to stanje može da se prevaziđe, rekao da je Turska uvek vodila izbalansiranu politiku prema Rusiji i Ukrajini i da će tako nastaviti.

„Ne moram da pominjem nikakva imena, ali ima nekoliko zemalja na zapadu za koje smatramo da njihov pristup nije ispravan. Oni vode politiku zasnovanu na podstrekivanju. Kada vodite politiku provociranja ne možete postići rezultate”, objasnio je on.

Autor: